Hvilken gps passer en nybegynner?

Duppeditter og programvare
Svar
supersirier
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 5
Registrert: tor 07 mai 2015 17:52

Hvilken gps passer en nybegynner?

Legg inn av supersirier » tir 26 mai 2015 18:30

Og er det nødvendig med egen gps? Og hvordan fungerer det egentlig?

Vi skal til italia nå i sommer, kan jeg bruke gps der? Må jeg kjøpe kart da eller følger det med?

Hittil har jeg brukt app på tlf, og det har fungert greit. Det er ikke alltid den er enig med meg om hvor jeg er, men har funnet ut av det likevel.


Syns dette er litt vanskelig :?

Brukeravatar
Olen
Bruker
Bruker
Innlegg: 111
Registrert: lør 03 jul 2010 22:45

Re: Hvilken gps passer en nybegynner?

Legg inn av Olen » tir 26 mai 2015 19:20

Fordel med en tradisjonell gps er at de er helt offline, så det ikke er noen fare for dyre telefonregninger i utlandet. I tillegg er de vel noe mer presise, særlig der det er dårlig satellittmottak (men her utjevnes forskjellen fort, og nå finnes det telefoner som nok er helt på høyde med de fleste dedikerte gpser, og som også har Glonass (alternativt navigasjonssystem) som gir deg ytterligere nøyaktighet. (En del vanlige gpser har også dette).
I tillegg har de fleste gpser bedre batterilevetid, og bruker ofte standardbatterier som du kan kjøpe i hvilken som helst kiosk hvis du går tom for strøm.

Fordelen med telefonen er jo at man alltid har den med seg, og at du ikke trenger å huske på enda en dings. Og selvsagt at det er veldig enkelt å laste ned cacher der og da.

Personlig har jeg cachet i mange år, med kun telefon, og er happy med det. Det viktigste aberet er batterilevetid, men med en ekstra "powerbank" er jo det problemet langt på vei løst.
Bilde

yarnslayer
Bruker
Bruker
Innlegg: 108
Registrert: tor 20 jun 2013 13:02
Sted: Halden

Re: Hvilken gps passer en nybegynner?

Legg inn av yarnslayer » ons 27 mai 2015 07:23

Det du trenger for en sånn tur er en enhet hvor
- du kan ha offline cacher (med mindre du har et knakende godt dataabonnement og god dekning overalt da)
- du kan ha offline kart (samme forbehold som over)
- som har gode GPS-egenskaper
- som har god batterilevetid/en alternativ strømkildeløsning - det være seg powerbank eller batterier

Så kan man spørre om dette bør være en egen enhet, eller om det skal være mobilen.

Jeg har en enkel, frittstående, gammeldags, knotete GPS som fungerer helt suverent til sånn planlagt caching. Den tvinger meg til å forberede meg og dermet HAR jeg med ekstra batterier, riktige kart for området og de cachene jeg trenger. Så kan jeg konsentrere meg om kun cachingen når jeg er igang. Det store minuset er at enheten (min iallfall - gpsmap 62) ikke har innebygd nettleser, sånn at bilder f.eks ikke blir med. Så den erstatter ikke mobilen fullt ut. Til gjengjeld er den suveren ved utlegg sånn at man faktisk får gode koordinater. Og den bistår mobilen ved spontancaching - gjennom at jeg legger inn koordinatene for å få en sikrere angiving der hvor mobilen ikke er på sitt beste og jeg ikke har prelastet cachen det gjelder. Når det gjelder strømforbruk og enkel tilgang på ekstra strøm så er GPSen uovertruffen og batterier fra IKEA i storpack mye bedre enn ekstern powerbank til mobilen.

Det er mine betraktninger. Men vær obs på at GPS har en brukerterskel, så om du velger å kjøpe det så bruk den litt før tur, sånn at du får unnagjort en del frust før "ilddåpen".

Når det gjelder kart så finnes det en del gratis, og en del kart å få kjøpt. Dette varierer for området hvor gode kart det er å få/å få kjøpt. Hvordan det er for Italia har jeg ikke peiling på.

supersirier
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 5
Registrert: tor 07 mai 2015 17:52

Re: Hvilken gps passer en nybegynner?

Legg inn av supersirier » ons 27 mai 2015 18:53

Takk for svar.
Mulig jeg bare fortsetter med tlf en stund til. Det går jo kanskje ann å merke av på et kart hvor det ca er cacher, og så bruke det?

Svar