Om det er cacher i en løype, er det forbudt å legge ut fler?

Her vil man finne informasjon om, og kunne stille spørsmål rundt godkjenning og utlegging av cacher.
Svar
Cherry
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 6
Registrert: søn 04 mai 2014 01:49

Om det er cacher i en løype, er det forbudt å legge ut fler?

Legg inn av Cherry » tor 08 mai 2014 16:52

Når noen har lagt ut noen cacher i en lysløyperunde, er stedet da "brukt opp" og blir det strengt forbudt å legge ut flere der da?
Alle cachene i en løype er merket med "?"-ikonet og man må kvalifisere seg for å logge disse... Feks:
"funnet x-antal cacher i x-anntal byer" ,
"funnet x-antall totalt",
"funnet x-antall i andre land" ,
"logget x-antall denne dagen/mnd osv"

Dette er jo veldig kjedelig for en som er ny å finne cacher man ikke kan logge :/

Bikeridr
Bruker
Bruker
Innlegg: 107
Registrert: fre 26 des 2008 08:54
Sted: N56°57', E023°56'

Re: Om det er cacher i en løype, er det forbudt å legge ut f

Legg inn av Bikeridr » tor 08 mai 2014 17:04

Ser ut til at du har funnet en "power-trail" med challenge-cacher. Cache-eier har da satt et kriterium som (må) oppfylles for å få en godkjent logging. Du kan selvsagt finne de og logge i boken, men Cache-eier vil etter all sannsynlighet slette loggene dine om du logger på nett og *ikke* oppfyller kravene som er satt.

Personlig liker jeg slike cacher. Man må "gjøre litt ekstra" for å få logget de, og det igjen fører jo gjerne til at man higer etter å få oppfylt "kravet" slik at man kan logge med god samvittighet. :) (Selv planlegger jeg tre slike cacher her i Latvia hvor det vil bli satt krav til antall land og reiselengde for å få "tatt".

Så til neste delspørsmål. Dersom det er "glissent" nok slik at du kan få lagt ut en cache hvor det ikke finnes andre cacher i en radius på 161 meter, er det fritt frem å legge ut en egen cache. Er etpar slike "innimellom-cacher" i etpar av de "power-trails" jeg har logget meg igjennom.
Bilde

Brukeravatar
TA-
Bruker
Bruker
Innlegg: 105
Registrert: ons 30 jun 2010 22:44

Re: Om det er cacher i en løype, er det forbudt å legge ut f

Legg inn av TA- » tor 08 mai 2014 19:44

Cherry skrev:Dette er jo veldig kjedelig for en som er ny å finne cacher man ikke kan logge :/
En ting en nybegynner må lære seg med en gang er at ikke alle kan logge alle cacher ;)
Bilde

HexaNomos
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 21
Registrert: lør 04 mai 2013 19:02

Re: Om det er cacher i en løype, er det forbudt å legge ut f

Legg inn av HexaNomos » fre 09 mai 2014 11:23

Cherry skrev:Når noen har lagt ut noen cacher i en lysløyperunde, er stedet da "brukt opp" og blir det strengt forbudt å legge ut flere der da?
Dette er jo veldig kjedelig for en som er ny å finne cacher man ikke kan logge :/
Hei !

Det er i utgangspunktet åpent for alle å legge ut cacher der man vil. Men på steder som er mindre enn 161 m fra en annen cache, eller fysisk trinn av en cache, kan du ikke legge ut noe selv. For en nybegynner er det selvsagt ikke enkelt å vite hvor alle mystery- og multicacher finnes når man ikke har logget dem fra før. Men dette er en del av spillet, og de som prøver seg med en cache i et slikt område, får beskjed av reviewer om å flytte cachen. Reviewer vil ikke opplyse hvor en slik cache er. Nær byer og tettsteder er det naturlig nok mange cacher fra før, og man kommer lett i konflikt med 161 m regelen. Det man kan prøve, er jo å løse oppgavene og få vite de virkelige koordinatene selv.

Så hvis du ønsker å legge ut en cache i et område med en trail, er det bare å finne en ledig plass som har de nødvendige 161 m radius. Ellers vil reviewer hjelpe til med ulike spørsmål man har som utlegger av geocacher. Husk på å skrive all kommunikasjon som "reviewer note" fra selve geocachen. Slik kommunikasjon slettes når geocachen publiseres. Som premium medlem får man adgang til alle geocacher, samt en god del andre fordeler - som f.eks Pocket Query (overføring av opp til 1000 geocacher i en fil).

Ellers finnes det en del cacher som har "Challenge" i navnet. Her må man ha oppfylt ett eller flere kriterier for å logge. Uten disse, kan eier slette logger fra geocachere som ikke er kvalifisert.

Hilsen Hexa Nomos, reviewer

Svar