GPS - hvilken

Duppeditter og programvare
Svar
Brukeravatar
Isa
Bruker
Bruker
Innlegg: 244
Registrert: søn 15 mai 2011 07:48
Sted: Trondheim
Kontakt:

GPS - hvilken

Legg inn av Isa » lør 26 okt 2013 14:06

Planen er å kjøpe GPS til tante, onkel og kusiner i julegave, da geocaching ser ut til å være noe for dem, og de har ytret ønske om GPS.
Planen er også å kjøpe den i USA og bruke ca 2000-2500 kroner.

Men hvilken?

Selv har jeg en Etrex 30 som jeg er veldig fornøyd med, men den finnes jo så mye forskjellig..
Kom gjerne med fordeler og ulemper ved de forskjellige modellene.

Brukeravatar
olea
Senior
Senior
Innlegg: 486
Registrert: tor 22 nov 2007 12:41
Sted: Bergen
Kontakt:

Re: GPS - hvilken

Legg inn av olea » man 28 okt 2013 09:19

Garmin eTrex 30 begynner å dra litt på årene, men det er fortsatt en meget god GPS-mottaker. Blant GPS-er som er velegnet til geocaching, vil jeg påstå at den er billigst* og har lengst batterilevetid. Samtidig er den så liten at du kan skjule den i hånden. Når halve slekten vil ha brukerstøtte på GPS-en sin, er det også en fordel at de bruker en modell du kjenner godt. For noen er det også viktig at du kan kjøpe flere uten å komme over tollgrensen på 6000 kroner når du tar dem med hjem fra USA.

eTrex 30 har også noen ulemper. Prosessoren er ltt treg – den bruker dermed litt lang tid på å skifte mellom menyer og oppdatere kartvisningen, men det sparer strøm. Den har liten skjerm – du må ofte zoome ut for å få oversikten, og inn for å se detaljene, men den sparer strøm ved å ha liten skjerm. Den har ikke berøringsfølsom skjerm. Det gjør det litt tungvindt å navigere i menyene eller skrive inn tekst. Berøringsfølsom skjerm har også ulemper. Det bruker mere strøm, og så er det større fare for at tilfeldig skjermberøring gjør ting som ikke var tiltenkt. Berøringsfølsom skjerm kan heller ikke brukes med votter eller hansker.

Når det gjelder nøyaktighet og følsomhet, så har jeg inntrykk av at det ikke er nevneverdig forskjell på GPS-mottakerne som har kommet ut på markedet de siste 6–7 årene. Dedikerte GPS-mottakere er dog mye bedre enn det man finner på mobiltelefoner.

Dette innlegget er muligens farget av at jeg selv har en Garmin eTrex 30.

* Garmin eTrex 10 og -20 er billigere enn -30, men de mangler en del funksjoner. Mange foretrekker GPS med elektronisk kompass til geocaching, og jeg synes i hvert fall at det er helt nødvendig med elektroniske kart på GPS-en. eTrex 30 er den eneste av disse som har støtte for chirp, men dette er en funksjon som jeg ennå ikke har fått bruk for på min GPS.
Bilde

Svar