Side 1 av 2

Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 17:50
av Alma
Idag fikk jeg en mail fra kjop.no med nyheter for geocachere. Jeg håper det ikke er noen av dere som selger mailadressene dere har samlet opp videre?
Dette var til jobbmailen min som jeg ikke bruker i forumet eller på geocaching.com, men har sikkert brukt den når jeg har bestilt noe.

Re: Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 19:05
av bjorges
Alma skrev:Idag fikk jeg en mail fra kjop.no med nyheter for geocachere. Jeg håper det ikke er noen av dere som selger mailadressene dere har samlet opp videre?
Dette var til jobbmailen min som jeg ikke bruker i forumet eller på geocaching.com, men har sikkert brukt den når jeg har bestilt noe.
Dessverre har ikke Qurius, som blant annet driver kjop.no, ikke evnen til å skille "snørr og barter". Dette resulterer i at dersom du har handlet på geodepot.no en gang i tiden, risikerer du at du får spam fra kjop.no.
Nå kjøpte også Qurius caching.no, men her fikk han heldigvis ikke med seg kundedatabasen, slik at tidligere kunder av denne nettbutikken er trygge.
Mange har måttet kjøre mailrunder med Qurius for å bli slettet fra listene hans, selv måtte jeg også det og varslet at dersom spammingen fortsatte ville jeg varsle dette til hans ISP.

Risikoen er altså tydeligvis fortsatt at handler du fra en av nettbutikkene til Qurius, ender du ufrivillig opp på spam-listen til en av de andre.

Jeg har valgt å holde meg unna.

Re: Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 19:48
av Qurius
Ja dere har helt rett, om du har handlet på kjøp.no eller geodepot.no eller caching.no som nå peker til samme folder som geodepot så ligger du i epost registret.

OBS alle som handler blir spurt under utsjekking om vi kan sende tilbuds mail, om denne boksen ikke hukes ut vil nettbutikken sørge for at du ikke får nyhetsbrev på denne.

Alle nyhetsbrev har også en bunnlinje med link til MELDE SEG av nyhetsbrev om du ikke ønsker å få flere.

Vi kan også lage nyhetsbrev til de som kun har handlet varer fra Groundspeak om vi ønsker dette.

Dagens mail gikk med tilbud om Geocaching trackables og Geocoins samt litt info til de som handler annet rart på kjøp.no. Muligens at det blir en ny cacher av det.

Morten

Re: Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 21:05
av sven-egil
Har ikke kjøpt noe som helst men SPAM får jeg like forbannet :evil:

Er vel det at jeg har fått koder til Geocoin som markerer jubeleumsfunn i Norge :roll:

Re: Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 21:12
av sven-egil
Jeg regner med at de som står bak websjappa kan forklare HVOR de har fått min e-post adresse fra....

Slik SPAM er jo forbudt etter Norsk Lov, så en rask og god forklaring kunne nok være svært lurt!

Og som sagt, jeg er ikke kunde- aldri vært kunde og ikke godkjent denne reklamen.
Hvem er det som bekrefter en aktiv epost adresse til en SPAMe for en såkalt avmelding.

Re: Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 21:29
av Tique
Jeg fikk også denne mailen, og jeg har aldri handlet noen av disse stedene.

Re: Mailadresser

Lagt inn: man 18 okt 2010 22:52
av sven-egil
Tique skrev:Jeg fikk også denne mailen, og jeg har aldri handlet noen av disse stedene.
Men du har også sikkert fått koder til en mynt på mail????

Tror noen som driver nettbutikk misbruker e-post adressene våre. :shock:
Vi ber om en kode for å markere 100- 250-500 osv funn i Norge og får koden pluss masse SPAM. :twisted:

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 07:52
av bjorges
Som sagt, Qurius klarer ikke helt å holde orden på ting, og må ha det inn med teskje at folk ikke vil ha SPAM :(

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 08:18
av gacrux
SPAM er per def masseutsendt uønsket reklame.
Det er ikke SPAM så lenge dette er fra en aktør som man har vært i kontakt med, og at man dessuten kan melde seg av og på nyhetsbrev. Det er en forhandlers rett og plikt å informere sine kunder om nye produkter så lenge de ikke har meddelt at dette er uønsket. At Qurius sender ut reklame om geocacheprodukter til potensielle kjøpere av geocache-greier er følgelig helt OK. Om Qurius har ervervet seg mail-adressene gjennom sitt jubileumsprogram er dette også helt uproblematisk. Det er dere der ute som frivillig har gitt fra dere e-post adressen, og reklamen dere får er relatert til geocaching. Jeg synes det er underlig at man reagerer så sterkt på å få tilbud om geocache-produkter i posten all den tid dette faktisk kan være produkter av interesse. Det eneste som er kritikkverdig er om Qurius ikke etterkommer ønske om å bli fjernet fra maillistene. Jeg tror han har tatt et hint om at dette må forbedres.

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 08:19
av ArveAnd
Nå skriver Qurius at "Alle nyhetsbrev har også en bunnlinje med link til MELDE SEG av nyhetsbrev om du ikke ønsker å få flere."

Da anbefaler eg folk å gjere nettopp dette - istadenfor å komme med slike angrep her.. Er det enkelte som har personlige konflikter med denne Qurius, mon tro?

Og skulle det ikkje fungere å melde seg av så får man heller klage og slenge dritt :grrr:

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 09:09
av HundenHera
gacrux skrev:SPAM er per def masseutsendt uønsket reklame.
Det er ikke SPAM så lenge dette er fra en aktør som man har vært i kontakt med, og at man dessuten kan melde seg av og på nyhetsbrev. Det er en forhandlers rett og plikt å informere sine kunder om nye produkter så lenge de ikke har meddelt at dette er uønsket. At Qurius sender ut reklame om geocacheprodukter til potensielle kjøpere av geocache-greier er følgelig helt OK. Om Qurius har ervervet seg mail-adressene gjennom sitt jubileumsprogram er dette også helt uproblematisk. Det er dere der ute som frivillig har gitt fra dere e-post adressen, og reklamen dere får er relatert til geocaching.
Markedsføringslovens §15
I næringsvirksomhet er det forbudt, uten mottakerens forutgående samtykke, å rette markedsføringshenvendelser til fysiske personer ved elektroniske kommunikasjonsmetoder ...

Det finnes i samme paragraf et unntak som omhandler salg. Jubileumsprogrammet kan neppe ansees som salg.

HH

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 09:54
av gacrux
HundenHera skrev: Det finnes i samme paragraf et unntak som omhandler salg.
Slik denne loven praktiseres er ikke salg noe forutsettning. Det som teller er at man har et kundeforhold.
For å ta et eksempel. Du er på en messe og kan vinne en mp3-spiller om du legger visittkortet ditt i en bøtte.
Da får du garantert en mail senere som takker for din interesse for produktene og kommer på mailliste.
Kundeforholdet er etablert ved at du slipper visittkortet i bøtta.

Jubileumsprogrammet faller nok utenfor begrepet kundeforhold siden det ikke framgår noe sted at dette drives av en nettbutikk. Jeg synes likevel folk går helt av hengslene når det skrikes om SPAM og lovbrudd.

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 11:00
av bjorges
gacrux skrev:Jubileumsprogrammet faller nok utenfor begrepet kundeforhold siden det ikke framgår noe sted at dette drives av en nettbutikk. Jeg synes likevel folk går helt av hengslene når det skrikes om SPAM og lovbrudd.
Jubileumsprogrammet, samt det at man tidligere har måttet true med rapportering for å komme seg av listen er nok det store problemet. Så lenge man aktivt kan velge å motta/ikke motta er det vel i utgangspunktet ikke noe problem, men samtidig blir det litt snodig å motta "reklame" fra en av de andre nettbutikkene eieren driver, uten at man har bedt om eller blitt opplyst om dette.

Jeg har tydeligvis klart å komme meg av listen siden jeg ikke har mottatt siste markedsføringsstunt fra tidligere nevnte "pusher".

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 13:38
av GorgonVaktmester
bjorges skrev:men samtidig blir det litt snodig å motta "reklame" fra en av de andre nettbutikkene eieren driver, uten at man har bedt om eller blitt opplyst om dette.
Jeg er også av de som mottar epost fra kjop.no. (Uten at det har plaget meg nevneverdig.) Jeg har ALDRI fått reklame for annet en GC-relaterte produkter. MEN avsender er kjop.no og ikke geodepot.no. Men det er vel ikke så rart siden geodepot er et alias for kjop.no som tar deg rett inn på sidene med GC-stuff hos kjop.no.

Jeg er enig med ArveAnd og gacrux, og mener at dette ikke er noe å hyle så høyt om, med mindre man har bedt om å bli fjernet fra distribusjonslisten og ikke har blitt det.

Re: Mailadresser

Lagt inn: tir 19 okt 2010 13:51
av Tique
Nei jeg tar det ikke spesielt tungt, men synes det er litt spesielt at det står "Du mottar denne eposten fordi du er en kunde av oss eller har indikert at du ønsker å motta informasjon om våre tilbudskampanjer." Det stemmer jo aldeles ikke.