Side 1 av 1

Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: lør 01 jun 2013 12:58
av thohar
Med en gang jeg byttet fra etrex til 62s, la jeg merke til at turene mine ble «lengre». Senere har jeg sett at turer jeg legger inn på endomondo, kan bli opptil flere kilometer kortere der enn det 62s sier de er. Er dette et kjent problem med denne GPS-en, og er det eventuelt noe man kan gjøre noe med? Et stort problem er det riktignok ikke, men litt irriterende er det jo.

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: søn 02 jun 2013 10:55
av Raggsokk
Jeg vil tro det skyldes at satellitt-dekningen er dårlig noen steder slik at posisjonen din 'hopper' langt unna der du er, og så tilbake igjen, slik at du får en kunstig ekstra distanse. Det vil du se hvis du laster sporet inn i et eller annet kartprogram på maskinen din, f.eks. Basecamp.

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: søn 02 jun 2013 17:31
av Rhesus Minus
Måler 62S høyden også? Bli jo fort noen meter ekstra ja.. Men ikke kilometervis...

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: søn 02 jun 2013 21:11
av whoelse
Jeg har testet 62s'en min en god del fordi jeg syntes den målte for langt. Har kommet fram til følgende:

Hvis du f.eks. skrur av 62en der du har parkert bilen når du kommer fra turen og så drar hjem. Surrer rundt, og så drar på ny tur. Starter 62en, resetter alt til null, clear forrige tur etc. og så vandrer glad i vei så viser plutselig GPSen mye lenger enn du har gått. Hvorfor?

Etter en del testing har jeg kommet fram til at den legger til avstanden fra der du sist skrudde av GPSen, dvs i tilfellet over så legger den til avstandend fra der du parkerte bilen på forrige tur.

Hvis du lar GPSen stå på en stund før du resetter/nuller så legger den ikke til ekstra avstand. "En stund"" er kanskje 5 minutter eller kanskje litt mer. Derfor skrur jeg på GPSen litt før jeg kommer fram til der jeg skal starte turen.

Dette problemet har også vært observert på andre typer GPSer som Oregon og Montana, men jeg vet ikke om det skjer hver gang på disse typene GPSer. Ikke så rart at de har samme problemet siden de har omtrent samme programvare. Jeg har melt om feilen til Garmin, men sikkert lurt hvis flere gjor det samme.

Sjekk om det kan være dette problemet du opplever. Når jeg tar hensyn til dette så viser 62en omtrent samme avstand som andre typer GPSer.

Vår også oppmerksom på at ulike GPSer kan ha unlike intervaller for når de leser av posisjonen. Har du en GPS som leser av ofte og du går på en svingete sti så vil GPSen vise lengre tilbakelagt avstand enn en GPS som leser av sjeldnere da denne får mye flere rette strekninger - dvs den "kutter svinger".

Håper noe av dette kan forklare forskjellene du observerer.

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: man 03 jun 2013 07:05
av Hoppetussa
Jeg har satt min GPS til å lagre hver dag, og nuller tripteller før jeg starter turen. Jeg har ikke hatt dette problemet etterpå. Jeg har ikke prøvd med to turer på en dag, men jeg tror at man må delete , evnt lagre gjeldende spor i sporstyreren tillegg til å nullstille telleren. Jeg har en e-trex 30.

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: man 03 jun 2013 18:48
av thohar
Takk for responsen! Det ser ikke ut til at min GPS tuller på samme måte som whoelse sin, men jeg ser at den legger til meter jevnt og trutt selv når jeg står stille. Det må vel være en bug? Den gamle etrexen min gjorde ikke det, det er jeg temmelig sikker på.

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: man 03 jun 2013 20:37
av whoelse
Min kan også "hoppe litt rundt" selv om jeg står stille og dermed legge til noen meter nå og da. Dette er ikke mye men noe den gjør for signalene varierer sikker litt over tid selv om man står på samme sted. Ser at den hopper mer rundt der det er dårlige motakerforhold mens midt på en slette holder den seg mer i ro.

Hvis 62en din legger til mye "helt av seg selv" synes jeg du skulle sende en epost til Garmin. Du kan jo uansett rapportere den feilen som jeg også har - jo flere som maser om feilen jo større sansynlighet for at Garmin retter feilen... kan man jo håpe :)

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: man 03 jun 2013 21:40
av Indrebø
Akkurat dette fungerte mye bedre på min Garmin Edge sykkel GPS.
Her valgte jeg å starte sporingen, og så stoppet jeg den når den var ferdig.
Alternativt så stoppet den selv når den oppfattet at jeg hadde tatt pause.

Muligens jeg som ikke har lest manualene godt nok, men min Garmin Montana synes jeg ikke fungerer så bra til akkurat dette.
Her må jeg huske på å slette gjeldende spor for å ikke få med for mye.

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: man 03 jun 2013 21:51
av whoelse
Hvis jeg gjerne vil ha så riktig tilbakelagt avstand som passer jeg på når jeg tar en laaang pause, f.eks. litt formiddagsmat, å sette GPSen på "Use with GPS off" (har engelsk språk på GPSen) - og så skrur jeg den på igjen når jeg fortsetter turen.

Har også sjekket og funnet ut at man kan velge hvor ofte man vil at GPSen skal registrere posisjon. Her har noen lagt ut et eksempel på dette og forskjellen i målinger: http://www.geek.com/review/review-garmi ... e-1274566/

For å velge så trykk to ganger på meny -> setup -> tracks -> Recording Interval

Jo oftere registrering, jo mindre kutting av svinger, men mulig den da legger til mer hvis man står stille?

Re: Tripptelleren på Garmin 62s

Lagt inn: tir 04 jun 2013 08:01
av Hoppetussa
Min gamle e-trex "gikk" to kilometer helt av seg selv da jeg sto midt utpå svaberget ved Blåfjellhytta. To måneder før garantitiden var utløpt gikk den helt løpsk uansett forhold, og jeg fikk helt ny GPS av Garmin fordi de fant ikke feilen.