Side 1 av 1

GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: lør 26 jan 2013 23:10
av 2v
Hei

Er det mogleg å importera koordinatar frå Excel eller Notisblokk til GSAK?
Eg har ei lang liste med koordinatar og vil helst sleppa å leggja dei inn manuelt.

mvh 2v

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: lør 26 jan 2013 23:57
av bjoff
Det er fullt mulig å importere koordinater fra en textfil til GSAK. Det kan gjøres enkelt fra Fil->Les inn GPX/... ' menypunktet og velge filtype CSV.

Men selv om du ikke sier det regner jeg med at du ønsker å få lagt inn de nye koordinatene som 'korrigerte koordinater', og da er dette mulig kun ved å benytte en macro.
Dog har andre hatt samme bnehovet tidligere, så det finnes allerede en makro for dette: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=19266

Jeg har dog aldri prøvd denne, men oppfatter at den gjør det du ønsker.

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: søn 27 jan 2013 00:56
av 2v
Hei, bjoff!
Takk for kjapt svar.
bjoff skrev:Det er fullt mulig å importere koordinater fra en textfil til GSAK. Det kan gjøres enkelt fra Fil->Les inn GPX/... ' menypunktet og velge filtype CSV.
Der fann eg vala: 1. GPX ..., 2. Lowrance USR og 3. Tekst (med feltstruktur i første linje).
Fekk feilmelding på alle tre, og nokre gonger vart fila med koordiantar sletta.
Feilmelding: "Det er ingen samsvarende filer å laste inn. Importen er avbrutt. (Feil nummer 9)

"CSV" fann eg ikkje.
bjoff skrev:Men selv om du ikke sier det regner jeg med at du ønsker å få lagt inn de nye koordinatene som 'korrigerte koordinater', og da er dette mulig kun ved å benytte en macro.
Nei, ikkje CC denne gongen, skal "fylla" ein tom database med t.d. turorienteringskoordinatar.

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: søn 27 jan 2013 12:59
av bjoff
Skrev visst CSV når jeg mente tekst. :oops:

Om du bare skal ha inn koordinatene skal det være så enkelt som å lagre en fil med minst verdier for Code, Navn, Nord-koord, Øst-koord, og ha feltnavnet på første linjen.

Kode: Velg alt

"Code","Description","Lat","Lon"
BJOFF1,Post #1,N 58 50.123, E 006 50.123
BJOFF2,Post #2,N 58 50.234, E 006 50.234 
>nokre gonger vart fila med koordiantar sletta.
Denne kommer nok av valget "Slett filer når fullført" er haket av.

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: søn 27 jan 2013 16:26
av 2v
bjoff skrev:Om du bare skal ha inn koordinatene skal det være så enkelt som å lagre en fil med minst verdier for Code, Navn, Nord-koord, Øst-koord, og ha feltnavnet på første linjen.

Kode: Velg alt

"Code","Description","Lat","Lon"
BJOFF1,Post #1,N 58 50.123, E 006 50.123
BJOFF2,Post #2,N 58 50.234, E 006 50.234 
Då har eg:
  • 1. Eg har endra overskrifta og lagt til éi kolonne (hadde berre 3, ikkje 4).
    Dette gjekk ikkje, fekk feilmelding nr. 2.
    2. Kopiert teksten du skreiv i "Kode"

Dette gjekk heller ikkje, fekk framleisfeilmelding nr. 2.

Feil nummer 2:
Kan ikke opne filen C:\Users\(Min brukar)\AppData\Roaming\gsak\temp\bload.gpx
Den vanligste årsaken til dette er filtillatelses- eller nettverksproblemer


Eg køyrer norsk språk i GSAK, har det noko å seia?

mvh 2v

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: søn 27 jan 2013 20:51
av GadgetCats
2v skrev:Feil nummer 2:
Kan ikke opne filen C:\Users\(Min brukar)\AppData\Roaming\gsak\temp\bload.gpx
Den vanligste årsaken til dette er filtillatelses- eller nettverksproblemer


Eg køyrer norsk språk i GSAK, har det noko å seia?

mvh 2v
Jeg har testet dette, og nei - det har ingen betydning. Det er bare brukergrensesnittet som er norsk.

Jeg fikk imidlertid samme feilmelding da jeg prøvde, og det viste seg i mitt tilfelle å være på grunn av måten Windows håndterer banene som brukerprofilene ligger i, på. Jeg har nylig oppgradert fra Win7 til Win8, og brukernavn med mellomrom ble brått et problem. I GSAK-inifilene lå brukernavnet mitt med mellomrom siden før oppgraderingen, mens Win8 ikke lenger tar med mellomrom i brukernavnet når det gjelder det mappenavnet. Jeg løste mitt problem med å søke opp alle forekomster av
<brukernavn med mellomrom>
...og erstatte med
<brukernavnutenmellomrom>
i filen C:\Users\<brukernavnutenmellomrom>\AppData\Roaming\GSAK\gsak.ini.

Det er ikke sikkert min løsning vil fungere for deg, men uansett skal metoden til bjoff fungere når du blir kvitt denne feilmeldingen.

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: tir 29 jan 2013 23:04
av 2v
GadgetCats skrev:
2v skrev:Feil nummer 2:
Kan ikke opne filen C:\Users\(Min brukar)\AppData\Roaming\gsak\temp\bload.gpx
Den vanligste årsaken til dette er filtillatelses- eller nettverksproblemer

mvh 2v
Jeg fikk imidlertid samme feilmelding da jeg prøvde, og det viste seg i mitt tilfelle å være på grunn av måten Windows håndterer banene som brukerprofilene ligger i, på. Jeg har nylig oppgradert fra Win7 til Win8, og brukernavn med mellomrom ble brått et problem. I GSAK-inifilene lå brukernavnet mitt med mellomrom siden før oppgraderingen, mens Win8 ikke lenger tar med mellomrom i brukernavnet når det gjelder det mappenavnet. Jeg løste mitt problem med å søke opp alle forekomster av
<brukernavn med mellomrom>
...og erstatte med
<brukernavnutenmellomrom>
i filen C:\Users\<brukernavnutenmellomrom>\AppData\Roaming\GSAK\gsak.ini.

Det er ikke sikkert min løsning vil fungere for deg, men uansett skal metoden til bjoff fungere når du blir kvitt denne feilmeldingen.
Eg sier meg lei for at eg var visst litt upresis her: Brukarnamnet mitt er i eitt ord.

Eg køyrer Win7 som er installert originalt på PC-en.

mvh 2v

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: tir 29 jan 2013 23:46
av bjoff
Da kan det plutselig være veldig mye forskjellig som gjør dette.....

En gjennomgang av innholdet i filene babel.bat, data.txt og muligens andre som ligger i gsak-katalogen vil muligens kunne hjelpe på vei med hva som er problemet her, men er redd det ikke finnes noen standardfasit for hvordan du skal få importert koordinatene dine på en enkel måte. :(

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: ons 30 jan 2013 07:31
av Raggsokk
Et forsøk kan være å kopiere fila til C:\ og gjøre en import derfra.

Re: GSAK: Importera koordinatar

Lagt inn: man 04 feb 2013 20:39
av 2v
Raggsokk skrev:Et forsøk kan være å kopiere fila til C:\ og gjøre en import derfra.
Fekk Feilmelding 2 her òg.
bjoff skrev:Da kan det plutselig være veldig mye forskjellig som gjør dette.....
En gjennomgang av innholdet i filene babel.bat, data.txt og muligens andre som ligger i gsak-katalogen vil muligens kunne hjelpe på vei med hva som er problemet her, men er redd det ikke finnes noen standardfasit for hvordan du skal få importert koordinatene dine på en enkel måte. :(

Trur ikkje eg vågar meg på å gå inn og rota der.

Fekk for øvrig den same feilmeldinga på jobb-PC-en då eg prøvde der.