Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Duppeditter og programvare
Svar
Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » tor 30 aug 2012 23:33

Er ny på dette programmet (uregistrert), og jeg lurer på hvordan jeg får lagt inn arkiverte cacher som jeg har funnet? Får ikke de opp ved søk eller via pocket queries (kun disablet, ikke archived). Lurer på også hvordan jeg lager nye filter i programmet?
Bilde

thohar
Junior
Junior
Innlegg: 51
Registrert: søn 10 apr 2011 22:13
Sted: Bergen

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av thohar » tor 30 aug 2012 23:38

På PQ-siden kan du laste ned en PQ for My Finds. Da får du med arkiverte cacher.

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » tor 30 aug 2012 23:39

Mener at jeg gjorde det, og fikk ikke med alle. Skal prøve igjen.
Bilde

thohar
Junior
Junior
Innlegg: 51
Registrert: søn 10 apr 2011 22:13
Sted: Bergen

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av thohar » tor 30 aug 2012 23:45

Bilde

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » fre 31 aug 2012 10:34

På PQ kommer det kun aktive og deaktiverte cacher, ikke arkiverte. Jeg får derfor kun 354 istedenfor 363 finds. Kjørte akkurat en PQ til nå, med samme resultat. Så hvordan løser jeg dette?
Bilde

Brukeravatar
Catch
Senior
Senior
Innlegg: 715
Registrert: man 07 jan 2008 20:49
Sted: Rødtvet, Oslo

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av Catch » fre 31 aug 2012 11:15

Nå lastet jeg ned My Finds, og den PQ inneholdt alle mine funn, hvorav over 400 av dem var arkiverte eller disablet.
Mvh Catch
Bilde

Brukeravatar
Catch
Senior
Senior
Innlegg: 715
Registrert: man 07 jan 2008 20:49
Sted: Rødtvet, Oslo

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av Catch » fre 31 aug 2012 11:19

Regner med at det er merket av for all 3 valg i Available status (Search > Filter)..
Mvh Catch
Bilde

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » fre 31 aug 2012 22:43

Alle tre valga er huket av, men det hjelper lite når jeg kjører en PQ på GC.com og ikke får med de arkiverte cachene.

Prøver å hente cachene via GSAK, ser om jeg får med alle da.
Bilde

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » fre 31 aug 2012 23:01

Nope, får ikke med de arkiverte når jeg importerer cacher fra GSAK heller... hva gjør jeg feil?
Bilde

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » fre 31 aug 2012 23:23

Jeg får ikke ut de arkiverte cachene fra geocaching.com. Men jeg fikk det til ved å manuelt søke etter cacher via GSAK (1 stk av gangen) og sette inn cachenummeret, da fikk jeg de inn, 1 etter 1. Men avstanden ble feil, ellers ser det ut som det gikk greit.
Sist redigert av SDJR den fre 31 aug 2012 23:29, redigert 1 gang totalt.
Bilde

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » fre 31 aug 2012 23:28

Fant ut hvordan lage filter....
Bilde

Brukeravatar
tah69
Junior
Junior
Innlegg: 85
Registrert: man 28 nov 2011 10:28
Sted: Drammen

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av tah69 » lør 01 sep 2012 06:33

Problemet ditt er trolig at du har laget deg et nytt PQ. (hvor du velger hva du vil ha med). Da vil ikke de arkiverte komme med, tror jeg.

Litt lengre ned på den første siden du kommer inn på er det et ferdig laget PQ som heter "My Finds".
Velger du dette vil alle dine funn også arkiverte komme med. Snakker nå om Geocaching.com siden du kommer inn på først når du får oversikten over PQ.

esbjug
Senior
Senior
Innlegg: 420
Registrert: tir 08 sep 2009 09:03

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av esbjug » lør 01 sep 2012 08:16

Gsak er et veldig fint og nyttig program, også til å holde orden på arkiverte geocacher.

Noen utgangspunkt eller skranker til en PQ:
1) en ordinær PC tar ikke med arkiverte cacher
2) PQ over egne funn tar med arkiverte cacher

Skal du ha inn cacher i gsak som er arkiverte, kan disse være litt vriene å finne. Du kan finne de ved å gå inn på profilen til utlegger, hvis du vet hvem det er. Du finner de også ved å se på funnene til en cacher som har logget cachen. Begge disse variantene kan jo være vriene å få til.
En annen mulighet er å hente inn oversikten her på forumet som Anders99 har laget, som viste de arkiverte cachene på et gitt tidspunkt. Det går å jobbe litt med denne oversikten, og så laste den inn i gsak. Deretter kjøres et API kall på disse cachene i Gsak, slik at lista oppdateres og alle cachedata synkroniseres.
Enda en mulighet er å finne en bokmerkeliste over arkiverte cacher, og laste ned derfra.

Hilsen esbjug

thohar
Junior
Junior
Innlegg: 51
Registrert: søn 10 apr 2011 22:13
Sted: Bergen

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av thohar » lør 01 sep 2012 13:34

Trådstarter sier i første post at han er ute etter arkiverte cacher han har funnet. Da er vel den enkleste løsningen å laste ned den ferdiglagede PQ-en My Finds. Jeg la ved et bilde av knappen man må trykke på for å kjøre denne PQ-en: Add to queue.

Om man haker av for cacher man har funnet, i en vanlig PQ, vil ikke arkiverte cacher komme med.

Brukeravatar
SDJR
Bruker
Bruker
Innlegg: 137
Registrert: fre 27 jul 2012 16:48
Sted: Arendal

Re: Et par spørsmål ang GSAK fra newbie

Legg inn av SDJR » lør 01 sep 2012 18:54

Det er jammen lett å overse den ferdiglagede "my finds", og jammen fikk jeg ikke alle cachene, inkl de arkiverte :D Så da er det problemet også løst.

Takker så mye til de som har hjulpet til her, skal ikke være lett :lol: :lol:
Bilde

Svar