HTC Desire

Duppeditter og programvare
Svar
aprikose
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 35
Registrert: tir 13 okt 2009 17:02
Sted: Oslo

HTC Desire

Legg inn av aprikose » man 05 jul 2010 20:00

Jeg har begynt å cache litt med denne når jeg er ute og reiser og i byer. Men jeg synes den er så ustabil, og "detter" ut ofte. Noen som har mye erfaring her? Og tips? Hva trenger jeg for å komme på nett i utlandet? Sikkert dyrt, men av og til er man jo litt fristet til å sjekke om det er noen i nærheten...-og ta en liten avstikker for å logge :)

Brukeravatar
Olen
Bruker
Bruker
Innlegg: 111
Registrert: lør 03 jul 2010 22:45

Re: HTC Desire

Legg inn av Olen » tir 06 jul 2010 08:14

Ikke direkte HTC Desire-relatert, men generelt om mobilbruk (og litt spesifikt om Android).
- Datatrafikk i utlandet er dyrt, men mange steder (hoteller, restauranter osv) har jo gratis/billig WLAN, så om du ikke er alt for spontan er det gjerne greit å koble seg til der for å sjekke etter cacher i nærheten.
- Skru eventuelt av roaming av datatrafikk ("Settings -> Wireless -> Mobile Networks -> Data Roaming" på HTC-androider) så slipper du ubehagelige overaskelser når du kommer hjem.
- Vurder å kjøpe et kontantkort-abonnement i landet du er. Hvis du ikke er avhengig av at andre skal kunne ringe deg på "hjemmenummeret", så kan det være en grei løsning å kjøpe seg et "prepaid"-abonnement. Sørg for at du får ett med datatrafikk inkludert, og evt. finner ut hvordan du skal sette opp 3G (APN-settings).
- På android er etter min mening c:geo den definitivt beste appen for geocaching. Denne har mulighet for å lagre alle cachene du er interessert i på minnekortet og kan automatisk laste ned både beskrivelse, kart (i flere forskjellige zoom-nivåer), bilder og logger. Dermed kan du enkelt hente ned de aktuelle cachene i ro og mak når du har WLAN tilgjengelig, og bruke bare de lagrede dataene når du er ute i felt.
Merk at c:geo er en "ulovlig" applikasjon i følge groundspeak, fordi den aksesserer websidene deres uten å være en vanlig browser, men det får bli opptil enhver å vurdere om man vil bryte akkurat denne delen av vilkårene deres.
Bilde

aprikose
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 35
Registrert: tir 13 okt 2009 17:02
Sted: Oslo

Re: HTC Desire

Legg inn av aprikose » tir 06 jul 2010 21:38

Hei og takk for svar og mange gode tips. Det er c:geo jeg bruker. God idè å laste ned og "store" dem før jeg går ut i felten ja, det tenkte jeg ikke på. Usikker på om jeg bør laste inn Google earth, om det gir bedre kart? Tipper det tar mye plass..

Får nå info om å kalibrere kartet på den, så nå får jeg finne ut hvordan jeg gjør det, for den har plutselig sluttet å ha denne lille blå prikken, som sier hvor jeg befinner meg på kartet. Så jeg har brukt navigasjon og kompass nå i det siste.

Hilsen Linn

Svar