Side 1 av 4

stille krav til logger

Lagt inn: lør 30 nov 2013 20:04
av Olseng
jeg lurer på om flere enn meg synes at det er bedere med en tftc en masse unøvendig drit og surtring i loggene

Re: stille krav til logger

Lagt inn: lør 30 nov 2013 20:37
av sven-egil
Sikkert!

Men jeg er ikke en av dem.

TFTC logger er utrolig dølt.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: lør 30 nov 2013 22:39
av bobby_peru
Fullstendig enig med sven-egil.

Nei til "TFTC"-logger!

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 00:02
av sabeltann31
JA takk til TFTC logger istedenfor masse drit om hvor flott det var på Geilo og og cachene nedover østlandet og sørlandet før vi slitne veltet inn på hotelet. Uten å igrunn å ha nevnt MIN cache....

Sabeltan31

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 00:29
av Raggsokk
Ja takk til logger.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 00:36
av eikerkongen
Til "sabeltann31" og olseng: Innleggene deres er så dårlig formulert, så befengt med språklig ugress og skrivefeil at jeg er enig med dere. Dere kan med fordel nøye dere med "tftc!"
Så kan vi andre glede oss over velskrevne logger fra Barskog, Hildurmix, Raggsokk, sven-egil og andre som verdsetter mer enn fire bokstaver som takk for godt planlagte cacher.
Cacher som bryter med den opprinnelige tanken om å vise frem noe spesielt og severdig fortjener kanskje ikke mer enn de fire bokstavene som takk...

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 07:43
av thohar
En trend ser ut til å være veldig lange felleslogger som ikke nødvendigvis har noe med den aktuelle cachen å gjøre. Slike logger blir ikke satt pris på når man befinner seg kald og våt i felt og vil sjekke loggene for å unngå DNF. Vil derfor slå et slag for at info om den aktuelle cachen kommer først i loggen og en eventuell fellesdel etterpå.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 09:16
av Olseng
da vet jeg det


noe av årsaken til jeg spurte er at jeg har lest logger til enkelte cachere hvor de virker som skal kritisere uansett hvor bra det er.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 09:19
av Tique
Olseng skrev:da vet jeg det


noe av årsaken til jeg spurte er at jeg har lest logger til enkelte cachere hvor de virker som skal kritisere uansett hvor bra det er.
Jeg synes konstruktiv kritikk er uendelig mye bedre enn "TFTC", rom for forbedring vil det jo alltid være.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 13:39
av ArveAnd
ja, det er eit stille krav til logger.... :roll:

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 14:25
av pjacklam
eikerkongen skrev:Til "sabeltann31" og olseng: Innleggene deres er så dårlig formulert, så befengt med språklig ugress og skrivefeil at jeg er enig med dere. Dere kan med fordel nøye dere med "tftc!"
Å gå på folks språk og rettskrivning, kan til nød rettferdiggjøres, når det er vanskelig å forstå budskapet. For egen del hadde jeg ingen problemer med å forstå sabeltann31 eller olseng. Jeg vil mye heller at folk forsøker å skrive en god logg, skrivefeil til tross, enn det noe intetsigende «TFTC».

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 16:23
av thomfre
eikerkongen skrev:Cacher som bryter med den opprinnelige tanken om å vise frem noe spesielt og severdig fortjener kanskje ikke mer enn de fire bokstavene som takk...
Var ikke den opprinnelige tanken at man ved hjelp av GPS skulle finne noe en annen hadde gjemt?
Vil anbefale deg å ta en titt på verdens første cacher...

Jeg syns alle cacher fortjener noe mer enn fire bokstaver, fordi uansett så har eier lagt arbeid ned i den. Men jeg har også lært meg å akseptere de fire bokstavene (selv om jeg ikke er kjempefan av de), for det er bedre med en logg enn ingen logg.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 16:41
av ThatDamnCat
Jeg foretrekker en god logg fremfor TFTC.
Selfølgelig kan denne inneholde en felles-logg, gjerne med noen ord om cachen min etterpå. Og som tidligere sagt så er konstruktiv kritikk ikke noe dårlig det heller.
En TFTC-logg er trist, men hey, det er en logg. :)

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 17:18
av ingsve
For å skrive en god logg, som tydeligvis, er noe annet enn TFTC og surmaget kritikk, trenger jeg en god opplevelse, en god beskrivelse, inspirasjon, lyst og ikke minst kunnskap om det å skrive godt.

Surmaget kritikk kan da også skrives godt, også om loggskrivere som kanskje mer eller mindre uforskylt kommer bort i geocachingen og faller for hobbyen, der det eneste "møtet" med andre er nettloggen.
Etter hvert lærer de seg å like hobbyen, de blir bedre og bedre kjent med turene, spenningen og opplevelsene, og noen får lyst å beskrive opplevelsene i loggen. Både gode og dårlige opplevelser er jo også en del av hobbyen vår, og for meg er ikke en kortfattet TFTC, en sjelden kritikk jeg oppfatter som surmaget formulert i nettloggen, - ikke den dårligste opplevelsen av hobbyen. At cachere sliter med formuleringer og språk respekterer jeg, og like glad for en TFTC, eller et smilefjes som en lengre log. Selvsagt er det mer spennende og givende å lese en godt formulert log. Men å sette det ene foran det andre blir for meg litt meningsløst.

Re: stille krav til logger

Lagt inn: søn 01 des 2013 19:19
av GorgonVaktmester
Olseng skrev:noe av årsaken til jeg spurte er at jeg har lest logger til enkelte cachere hvor de virker som skal kritisere uansett hvor bra det er.
Jeg skriver som regel det jeg mener om cahcen uansett om jeg likte den eller ikke. Likte jeg den ikke så forteller jeg i klartekst hva det var med den som gjorde at jeg ikke likte den. Hvis jeg likte den er jeg like klar der på hvorfor jeg likte den. Så kan det hende at jeg også nevner en negativ ting eller to med cachen, men da er det for å gi cacheeier tips til hvordan vedkommende kan gjøre en god cache enda bedre.
thohar skrev:En trend ser ut til å være veldig lange felleslogger som ikke nødvendigvis har noe med den aktuelle cachen å gjøre. Slike logger blir ikke satt pris på når man befinner seg kald og våt i felt og vil sjekke loggene for å unngå DNF. Vil derfor slå et slag for at info om den aktuelle cachen kommer først i loggen og en eventuell fellesdel etterpå.
Jeg mener at loggen primært er en tilbakemelding til cacheeier om hva jeg synes om cachen og også at jeg forteller litt om turen og opplevelsen min. Har jeg funnet flere cacher samme dag vil nok fortellingen om turen være den samme på flere cacher. Fellesdelen kommer da som regel først fordi det er mest naturlig at den kommer først. Hver enkelt logg skal kunne leses som en frittstående logg hvor elementene i loggen kommer i en naturlig rekkefølge. Da blir det rart for meg å fortelle om elgen jeg møtte på veg ut til området jeg går cachetur i etter at jeg har fortalt om selve funnet. Altså vil det ofte kunne komme en fellesdel før det jeg vil si om den enkelte cachen.