Side 1 av 1

Årets Ælvecache?

Lagt inn: søn 29 sep 2013 22:02
av Raggsokk
Noen har sikkert fått med seg at det på Ælvetreffene i Drammensområdet deles ut en pris til månedens ælvecache, altså event-deltakernes favoritt blant alle geocacher publisert i Modum, Øvre Eiker, Nedre Eiker, Drammen eller Lier den gjeldende måneden. Frem til nå har det ikke blitt kåret noen Årets Ælvecache, men det kunne jo vært interessant. Spørsmålet er bare hvordan vi skal velge ut finalistene, for det blir ikke mulig å stemme på samtlige cachen gjennom året. Skal man velge en vinner blant månedsvinnerne? Da mister man mange gode cacher fra måneder med hard konkurranse. Skal man ha en cut-off på x favorittpoeng? Da ryker kanskje gode cacher med få funn pga. vanskelighetsgrad eller gangavstand.

Forslag til hvordan vi kan velge ut 10-20 verdige finalister som sikrer at de beste cachene er med og har sjansen til å vinne, mottas med takk. Kåringen planlegges til Ælvetreffet i februar.

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: man 28 okt 2013 16:00
av Raggsokk
Her var det ikke mange innspill. Tillater meg å minne om denne i tilfelle den ble borte blant mye annet.

Ellers kan jeg også nevne at det nå bare er 3 dager igjen av november, så de som har lyst til å være med i konkurransen om månedens ælvecache og ennå ikke har lagt ut noen cache, må få ut fingeren... :wink:

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: tir 29 okt 2013 07:50
av thomfre
Jeg drister meg til å kommentere her, siden ingen andre gjør det.

Hva med å velge ut de cachene som har favorittpoeng? Det er jo langt fra alle som har det, så kanskje det ikke blir så mange?

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: tir 29 okt 2013 08:58
av Raggsokk
Så langt i år er det publisert 314 ælvecacher, og 197 av disse har favorittpoeng til nå. Det er kanskje litt i fleste laget. Når jeg valgte 2 eller flere poeng ble antallet 119, og for 3 poeng ble tallet 80 og for 4 poeng 62. Jeg er enig i at en kandidat til Årets Ælvecache bør ha minst ett favorittpoeng, men det alene blir ikke nok til å skille ut finalistene. Dessuten kan det favorisere de som ble publisert i januar og således har hatt god tid på seg til å få et favorittpoeng, mens julecachene vil ha en dårligere sjanse. Rent statistisk da.

Kanskje en prosentvis cutoff på favorittpoeng-per-PM-funn hadde fungert. Noen som har en GSAK-makro som fikser dette? Er lat i dag...

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: tir 29 okt 2013 09:04
av Raggsokk
Never mind, fant en makro etter 30 sekunders søking... :P

Med en cutoff på 20% favorittpoeng pr. PM-funn, ender jeg opp med 45 cacher pr. nå. Mulig en avstemming i 2 runder der kun de som fikk stemme i 1. runde er valgbare, kan være veien å gå.

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: tir 29 okt 2013 09:11
av thomfre
Hvis du er betalende medlem på project-gc.com kan du lage et custom filter der også.
Med en makro må du passe på at favorittpoengene er oppdatert på alle cachene i basen din, det kommer ikke med PQer.

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: tir 29 okt 2013 09:22
av Raggsokk
Tok da en refresh rett før statistikken ble postet, må vite... :wink: Men jeg har ikke gått over tallene manuelt, så jeg stoler på GSAK. Og nei, jeg er (ennå) ikke betalende medlem på project-gc.

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: ons 30 okt 2013 08:24
av pafus
Raggsokk skrev:Med en cutoff på 20% favorittpoeng pr. PM-funn, ender jeg opp med 45 cacher pr. nå. Mulig en avstemming i 2 runder der kun de som fikk stemme i 1. runde er valgbare, kan være veien å gå.
Det er i mitt hode helt klart veien å gå. Lurt forslag.

Re: Årets Ælvecache?

Lagt inn: lør 30 nov 2013 12:02
av chal2oye
Med en makro må du passe på at favorittpoengene er oppdatert på alle cachene i basen din, det kommer ikke med PQer.