Flere eventer samme dag

Her vil man finne informasjon om, og kunne stille spørsmål rundt godkjenning og utlegging av cacher.
Svar
Brukeravatar
Kjedalen
Senior
Senior
Innlegg: 356
Registrert: tir 11 jan 2011 20:14
Sted: Tromsø

Flere eventer samme dag

Legg inn av Kjedalen » ons 21 mai 2014 19:35

Det er noen regler i geocaching som gir litt merkelige utslag, og der en kan lure på om de virkelig er ment slik de blir tolket. En av disse reglene gjelder såkalt eventstabling. Situasjonen er som følgende:

På et event i Tromsø i vinter ble tanken om en "fellestur" til Harstad luftet. Mange av oss hadde cachet lite der, og det var mange spennende cacher å søke etter. Pinsehelga ble da ansett som mest aktuell da vi ville kunne få en ekstra cachedag der. Forhåpentlig ville også det meste av snøen i lavlandet da være borte.

I begynnelsen av mai ble det spurt (på FB) om noen ville arrangere et Flash Mob-event i Tromsø (pinseaften), men det ble da svart at dette trolig passet dårlig siden vi hadde planlagt Harstad-tur akkurat da. Flere Tromsø-cachere meldte da fra om at de ville dra til Harstad denne helga. I mellomtida var det blitt meldt inn et Flash Mob-event i Harstad pinseaften, et event på ett kvarter. Selv om vi fra Tromsø sikkert stiller der, er dette lille eventet på ingen måte noen hovedmål med turen.

Da Harstad-miljøet oppdaget denne lille planlagte "folkevandringa" til Harstad i pinsa, syntes de at de ville gjøre noe mer ut av det med å arrangere et større event der vi kunne møtes og ha det trivelig sammen. Idéen om enten et bålevent i skogen eller et pizzaevent i byen ble kastet fram. Arrangøren av et slikt event ville være en annen enn Flash-eventet, og på et helt annet sted. Vedkommende fikk da dessverre svar fra en kontrollør om at dette ikke kunne godkjennes på grunn av reglene om eventstabling. :( Kan det virkelig være noe slikt disse reglene er satt til å forhindre?

Resultatet blir forhåpentlig at mange likevel møtes lørdagskvelden, men event får vi altså ikke lov til å kalle det.

Jeg vil på ingen måte kritisere kontrollørene for avgjørelsen, men kan dette skyldes en misforståele - eller ønsker virkelig ikke Groundspeak at folk møtes til et skikkelig kveldsevent når det tilfeldigvis har vært et Flashevent i nærheten tidligere på dagen? (Dersom det er tida mellom Flash-eventet og det andre som ville bli for kort; kunne da eventuelt det være lovlig om Flash-eventet ble flyttet til tidligere på dagen?)
BildeBilde

HexaNomos
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 21
Registrert: lør 04 mai 2013 19:02

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av HexaNomos » lør 24 mai 2014 12:10

Hei:

Jeg har som kontrollør ikke håndtert denne situasjonen, men jeg har satt meg litt inn i den nå etter å ha lest innlegget ditt.

Eventer er laget for å samle geocachere til et hyggelig og bra samvære, der geocachingprat står sentralt. Det er både føringene fra Groundspeak og slik vi håndterer dette i Norge. Flashmob eventet WWFM Flash Mob XI - Harstad, GC5280Y, ble meldt inn 10. april og ble publisert samme dato av Cervis Venator. Ut fra det jeg kan se, lå det da ikke inne noe annet event i samme område i køen, og kontrolløren hadde ikke noen form for avstandskonflikt å tenke på eller vurdere. Eventet ble derfor vurdert som helt kurant å publisere. Hvis kontrolløren hadde sett at det var andre planer for eventer i dette område, ville han nok ha sjekket med begge utleggere for å bidra til å diskutere muligheter for at begge eventer kom ut.

Når det i ettertid viser seg at mange har meldt sin ankomst til Harstad denne dagen, er jo det positivt for alle geocachere som er i dette området. Jeg klarer ikke å finne noe innmeldt eller påbegynt event i Harstad, så jeg kan ikke si noe om kommunikasjonen i dette tilfellet. En mulighet når ett event er publisert, er å kontakte reviewer og den/de som står bak det andre eventet og forsøke å finne en løsning. Men da er det viktig at event nr. 2 faktisk er meldt inn som egen GC kode.

Groundspeak ønsker ikke at to eventer skal være så nære i tid og sted, at den sammen gruppen personer kommer kommer seg enkelt fra det ene eventet til det andre. Det er dette vi kontrollører forsøker å etterleve når vi sjekker ulike typer eventer.

Uten å gå inn i noen reviewingprosess i denne tråden, er nok et pizza/grillevent i timene rett før eller rett etter flash-mob eventet kl 19.00 - 19.15 å anse som stacking. Hvem som står bak er det samme, vi snakker om den samme gjengen av geocachere som samles.

Så jeg mener at denne situasjonen er rett håndtert av godkjenner, da det tydeligvis kun har kommet en henvendelse på mail, FB osv., og ikke et event til reviewing.

Hilsen Hexa Nomos, reviewer

Brukeravatar
Kjedalen
Senior
Senior
Innlegg: 356
Registrert: tir 11 jan 2011 20:14
Sted: Tromsø

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av Kjedalen » man 26 mai 2014 23:35

Som nevnt visste ikke Harstad-miljøet om vår planlagte tur før lenge etter av Flash-eventet var publisert. Vedkommende som vurderte et kveldsevent, fant det unødvendig å bruke tid på eventregistrering dersom det ikke kunne godkjennes. Derfor ble en kontrollør kontaktet på forhånd uten at noe event var registrert. Jeg kjenner ellers ingen deltaljer om denne kontakten. Men nå bare glemmer vi dette, selv om det jo er trist at reglene forbyr en å holde et skikkelig event når vi ønsker å møtes. Uansett er det nå for seint å gjøre noe her.
BildeBilde

Brukeravatar
tomahg
Senior
Senior
Innlegg: 1181
Registrert: ons 28 nov 2007 19:53
Sted: Oslo

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av tomahg » tir 27 mai 2014 07:41

Det er jo mulig å møtes, selv om det ikke kan logges på geocaching.com :wink:

Brukeravatar
Kjedalen
Senior
Senior
Innlegg: 356
Registrert: tir 11 jan 2011 20:14
Sted: Tromsø

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av Kjedalen » tir 27 mai 2014 09:47

tomahg skrev:Det er jo mulig å møtes, selv om det ikke kan logges på geocaching.com :wink:
Jada, det er fullt mulig - som jeg skrev i den første posten. :)
BildeBilde

HexaNomos
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 21
Registrert: lør 04 mai 2013 19:02

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av HexaNomos » tir 27 mai 2014 20:11

Kjedalen skrev:Som nevnt visste ikke Harstad-miljøet om vår planlagte tur før lenge etter av Flash-eventet var publisert. Vedkommende som vurderte et kveldsevent, fant det unødvendig å bruke tid på eventregistrering dersom det ikke kunne godkjennes. Derfor ble en kontrollør kontaktet på forhånd uten at noe event var registrert. Jeg kjenner ellers ingen deltaljer om denne kontakten. Men nå bare glemmer vi dette, selv om det jo er trist at reglene forbyr en å holde et skikkelig event når vi ønsker å møtes. Uansett er det nå for seint å gjøre noe her.
Reglene er laget av Groundspeak for å hindre event-stacking. Det er det vi kontrollører er satt til å forvalte. Groundspeak ønsker ikke at samme gruppe geocachere går fra det ene eventet til det neste. Det skal være et skille i tid og avstand.

Skulle en tilsvarende situasjon oppstå igjen, er det viktig å komme skikkelig i inngrep med reviewer, og komme i en fruktbar dialog med arrangøren av event nr. 1. I den situasjonen som oppsto, var det alt godkjent et WWFM event i Harstad av reviewer. At noen på et senere tidspunkt foreslår et annet event er jo flott, men da må folk snakke sammen for å komme opp med en løsning. Reviewer vil selvsagt bidra for å finne frem til en slik løsning. En god start er selvsagt å melde inn et event nr. 2. WWFM eventet er jo litt spesielt, da det primært skal gå på en oppgitt tid. Dette var selvsagt en låsing som var spesiell i dette tilfellet.

Hva som er et "skikkelig event" er det ikke opp til reviewer å avgjøre, men som alltid gjelder først til mølla.....

Hilsen Hexa Nomos, reviewer

oppdagerne
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 14
Registrert: lør 05 feb 2011 13:36

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av oppdagerne » søn 24 mai 2015 15:00

HexaNomos skrev:Reglene er laget av Groundspeak for å hindre event-stacking. Det er det vi kontrollører er satt til å forvalte. Groundspeak ønsker ikke at samme gruppe geocachere går fra det ene eventet til det neste. Det skal være et skille i tid og avstand.
I den forbindelse lurer jeg da på hva slags tidsperspektiv vi snakker - og hvilken avstand som legges til grunn. Legges det til grunn reiselengde i km fra det ene eventet til det andre eller bare luftlinje? (sistnevnte kan slå veldig feil ut ifht eventer på hver sin side av en fjord feks)

- Hvor mange timer før og etter er det "sperretid"?
- Hvor mange km må det minst være mellom eventene?
- Er avstanden ut ifra luftlinje eller reisevei?

Finner ingen retningslinjer hos Groundspeak som konkretiserer dette...... (Ønsker gjerne referanser til Groundspeak)

HexaNomos
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 21
Registrert: lør 04 mai 2013 19:02

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av HexaNomos » søn 24 mai 2015 21:57

I Norge har vi lagt oss på en praksis med minimum 5 timer mellom eventer av samme type, hvis avstanden er mindre enn 50 km målt i luftlinje. Dette er det samme som brukes i Sverige.

Hexa Nomos, reviewer

Raggsokk
Senior
Senior
Innlegg: 721
Registrert: fre 27 aug 2010 22:25
Sted: Nedre Eiker

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av Raggsokk » tir 26 mai 2015 12:24

Enkel løsning: Kall det et CITO-event. :wink:
- Raggsokk

Bilde

pjacklam
Senior
Senior
Innlegg: 810
Registrert: tir 13 mai 2008 09:39
Sted: Der bekken stilner av og blir til en svart kulp mellom granene

Re: Flere eventer samme dag

Legg inn av pjacklam » tir 26 mai 2015 13:06

Raggsokk skrev:Enkel løsning: Kall det et CITO-event. :wink:
Nei, man kan ikke det, men man kan arrangere et CITO-event istedenfor et vanlig event.
~/.signature: No such file or directory.

Svar