Side 1 av 2

Instagram

Lagt inn: fre 03 mai 2013 18:22
av FantD
Er det flere som har lyst å legge ut bilder på Instagram av cacheturer og tagge bildene #geocachingnorway ? På Instagram heter jeg fruentimmeret

Re: Instagram

Lagt inn: fre 03 mai 2013 19:12
av famv17
Instagram kommer bare mer og mere så det er klart vi bør være der også.

Re: Instagram

Lagt inn: fre 03 mai 2013 20:22
av Asoteam
FantD skrev:Er det flere som har lyst å legge ut bilder på Instagram av cacheturer og tagge bildene #geocachingnorway ? På Instagram heter jeg fruentimmeret
Enig.
Jeg er annekarin55 på instagram. Asoteam som geocacher.

Re: Instagram

Lagt inn: fre 03 mai 2013 20:31
av NavBeit
Da har jeg tagget noen bilder fra noen av våre cacheturer. Nick: torebeitveit

Re: Instagram

Lagt inn: fre 03 mai 2013 21:13
av FantD
Flott, det er moro å se

Re: Instagram

Lagt inn: lør 04 mai 2013 09:46
av FantD
FantD skrev:Flott, det er moro å se
ImageUploadedByTapatalk 21367611975.855004.jpg
Slekt skal følge slekters gang er navnet på denne kreative og fine cachen.

Re: Instagram

Lagt inn: lør 04 mai 2013 11:08
av gacrux
Jeg fatter ikke vitsen med å spoile denne cache (eller andre for den saks skyld).
Bilder av cacher har ingenting på Instagram å gjøre.
Geocaching skal gjøres ute, og ikke på Instagram.

Re: Instagram

Lagt inn: lør 04 mai 2013 11:45
av ArveAnd
Oppfordrer FantD til å slette bilde av cachen frå denne topic snarest!
Det er ikkje god cacheskikk å poste slike bilder!

(kva som skjer på Instagram bryr meg ikkje sidan eg ikkje føl med på det... men det er nok ikkje så lurt der heller)

Re: Instagram

Lagt inn: lør 04 mai 2013 13:52
av Asoteam
Jeg er enig med ArveAnd og Gacrux at spoilere ikke skal legges ut. Men, hva er forskjellen på bilder som legges ut på cachesidene ved cachen og på instagram så lenge skjulestedet ikke åpenbares?

Jeg har ikke funnnet cachen Slekt skal følge slekters gang, men jeg har sett på bildet på Instragram og på cachesida. FantDs bilde er et nærbilde av innholdet i cachen. På cachesida er omtrent samme bilde, men tatt litt lenger fra. (om jeg ikke blander bildene da) Så lenge gjemmestedet ikke åpenbares, må det være lov å legge ut bilder. Det er jo lov å legge ut bilder på cachesida. Hva er så forskjellen?

Re: Instagram

Lagt inn: lør 04 mai 2013 14:45
av ingsve
På cachesida er det greit med bilder, en kan velge å ikke se på dem før cachen er funnet, eller ved behov. Men jeg liker dårlig å få ødelagt opplevelsen ved å finne en ny cache ved at de blir spoilet på forumet. Hvis Instagram blir benyttet til å spoile cacher er det lite interesant å følge der også, - av samme grunn.

Re: Instagram

Lagt inn: lør 04 mai 2013 20:06
av Bikeridr
En annen ting med Instagram er at de har samme rettigheter som Fjæsboka mhp "copyright". Dvs, Instagram påberoper seg retten til å selge bildene dine uten ditt samtykke og uten at du får noen kompensasjon for det.

Derfor, jeg har ikke, og kommer ikke, til å få noen Instagram konto. Spoilerbildene, hvis jeg velger å se dem, gjør jeg på GC.com.

Re: Instagram

Lagt inn: søn 05 mai 2013 21:47
av Makuta Teridax
Asoteam skrev:Jeg er enig med ArveAnd og Gacrux at spoilere ikke skal legges ut. Men, hva er forskjellen på bilder som legges ut på cachesidene ved cachen og på instagram så lenge skjulestedet ikke åpenbares?
Å poste sånne bilder på cachesiden, dersom det er gjort uten cacheeiers tillatelse, er et brudd på Groundspeaks bruksvilkår:

You agree not to:
(…)
(m) Publish, on any Groundspeak owned web property, the solutions, hints, spoilers, or any hidden coordinates for any geocache without consent from the cache owner.

Asoteam skrev:Så lenge gjemmestedet ikke åpenbares, må det være lov å legge ut bilder. Det er jo lov å legge ut bilder på cachesida. Hva er så forskjellen?
Nei, det er ikke lov å legge ut sånne bilder på cachesiden, med mindre cacheeier har sagt at det er greit. Og uansett hvor det postes, er det dårlig gjort overfor dem som ikke har funnet cachen. Det ødelegger litt av moroa for mange geocachere når de vet på forhånd hva de kommer til.

Re: Instagram

Lagt inn: søn 05 mai 2013 21:50
av GorgonVaktmester
Asoteam skrev:Jeg er enig med ArveAnd og Gacrux at spoilere ikke skal legges ut. Men, hva er forskjellen på bilder som legges ut på cachesidene ved cachen og på instagram så lenge skjulestedet ikke åpenbares?
En spoiler gjelder ikke bare skjulestedet! Her er det hele overraskelsen/opplevelsen med å komme til denne fuglekassen og plutselig uten noe forvarsel oppdage denne forseggjorte installasjonen. Da jeg så bildet tenkte jeg at "Greit nok, det var i det minste ikke angitt hvilken cache det er..." Men bare et halvt døgn senere gjorde FantD spoilingen komplett ved å også legge ut navnet! Takk for at du ødela den oppplevelsen for meg! :(
ArveAnd skrev:Oppfordrer FantD til å slette bilde av cachen frå denne topic snarest!Det er ikkje god cacheskikk å poste slike bilder!
STØTTES!!

Re: Instagram

Lagt inn: søn 05 mai 2013 23:36
av FantD
Beklager at jeg har tabbet meg ut ved å publisere bildet. Er nybegynner og visste ikke bedre. Skal selvfølgelig aldri skje igjen. Hvordan får jeg slettet det?

Instagram

Lagt inn: man 06 mai 2013 00:22
av Joker
Så så, ikke lag noe drama ut av dette da Gorgon. FantD har beklaget og skjønt tegningen. Tipper at "opplevelsen" du så dramatisk har gått glipp av ikke setter spor i sjelen din. Det er lov å gjøre feil, det gjør vi alle sammen !