Side 1 av 1

Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 15:12
av bjonnes
Hvis man plasserer ut en chirp som ikke skal finnes fysisk men man bare skal motta signal fra og endelige koordinater... må man da ta hensyn til 161meter grensa ved plassering av chirpen?

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 20:47
av esbjug
Slik jeg leser Groundspeak sine retningslinjer skal en chirp cache være satt opp som en mysterycache hvis den ikke kan finnes på andre måter. Chirptrinnet skal stå som "Stage of a multicache", som kan sammenliknes med en fysisk boks eller installasjon. Da gjelder nok 161 m regelen.

Rekkevidden er også begrenset på chirp, ca 10 til 15 meter.

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 21:09
av bjonnes
Takk for svar!

Har du en referanse til dette med at Chirptrinnet skal stå som stage of a multicache?

Det jeg tenker er at hvis en chirp / et chirptrinn ikke skal oppdages fysisk så kan den ikke forveksles med andre cacher eller chirp'er og dermed ser jeg ikke helt poenget med 161. En unknown som ikke ligger der ?-tegnet er satt på kartet kan vel settes på kartet uavhengig av andre cacher(?)

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 21:26
av thomfre
bjonnes skrev:Det jeg tenker er at hvis en chirp / et chirptrinn ikke skal oppdages fysisk så kan den ikke forveksles med andre cacher eller chirp'er og dermed ser jeg ikke helt poenget med 161.
Jeg tenker det samme som deg, det ville jo vært ypperlig å brukt en chirp til å f.eks. gi koordinater til en bonuscache når man står i nærheten av en annen cache.

Jeg tror det beste du kan gjøre er å kontakte reviewerne og spørre...

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 22:07
av esbjug
Se seksjon 4.17 i retningslinjene. Der er dette med chirp nevnt. Sitter på ipad nå, så det er litt vondt med klipp og lim. Men bare google litt, så finner du det.

Hilsen esbjug

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 22:29
av bjonnes
Svaret på spørsmålet mitt er nok at chirp'en kan plasseres hvor som helst uavhengig av andre cacheplasseringer. Den fysiske boksen den viser videre til må naturligvis ta hensyn til 161m. Grunnen til den konklusjonen er når jeg ser på andre cacher med Chirp og deres plassering.

F.eks.:
- http://coord.info/GC2J12N som er nære http://coord.info/GC1Z09J
- http://coord.info/GC3B5BA som er nære både http://coord.info/GC3AWFC og http://coord.info/GC3QFYX
- http://coord.info/GC3D6JV som er nære http://coord.info/GC2TP7T

Bjonnes

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: fre 27 jul 2012 23:06
av esbjug
Selv om dette er tilfelle for disse cachene, kan det være i konflikt med retningslinjene. Her bør en av reviewerne uttale seg.

Det er i min gsak 15 aktive chirp cacher i Norge. De andre som du ikke nevner, ligger med sine 161 m til andre cacher. Vi hadde også den første chirp cachen i Norden på Dokka, Chirp i trafikken, og da den ble lagt ut var det i alle fall avtstandskrav pga av at det var plassert ut en fysisk installasjon.

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: lør 28 jul 2012 07:27
av kassimaja
Når det gjelder min cache som ligger nederst på Bjonness liste så ligger ikke den på oppgitte koordinater. De oppgitte koordinatene er starten på ei lysløype. ET eller annet sted i lysløypa får du inn signalene. Hvorfor gjøre det enkelt? ;)

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: lør 28 jul 2012 07:53
av bjonnes
Har du da måttet ta hensyn til 161 på det stedet man dårlig signalet?

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: lør 28 jul 2012 07:59
av kassimaja
Det var egentlig ingen problemstilling da det var god plass på stedet.

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: lør 28 jul 2012 08:31
av esbjug
Dette er nok en problemstilling som ikke ofte er oppe her i Norge med så få chirp cacher. Kanskje Makuta T. kan svare på dette rent prinsippielt? Det er i alle fall klart at chirp cacher er mystery cacher så lenge det ikke er en vanlig måte / alternativ måte å løse dem på. Av de 15 som jeg får opp som aktive, er omlag halvparten multicacher. Noen få til er også arkivert.

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: lør 28 jul 2012 09:03
av Makuta Teridax
Som esbjug skriver, finner man info her: http://support.groundspeak.com/index.ph ... age&id=303

Chirp-cacher skal merkes med beacon-attributtet. Posisjonen til en chirp skal ligge inne som et veipunkt av type «Stage of a multi-cache».

Når det gjelder minsteavstand, har vi fått beskjed om å gi mye slakk, men en viss avstand skal det være. F.eks. må to chirp-er plasseres så langt fra hverandre at signalene ikke kan forveksles. Etter det jeg vet, er rekkevidden på en chirp 10–15 meter, så 50 meter er vel en naturlig minsteavstand mellom to chirper.

Re: Chirp og plassering

Lagt inn: lør 28 jul 2012 09:06
av bjonnes
Takk for avklaring!