Feriecacher

Her vil man finne informasjon om, og kunne stille spørsmål rundt godkjenning og utlegging av cacher.
Svar
Brukeravatar
kjerstih
Junior
Junior
Innlegg: 80
Registrert: fre 04 jun 2010 16:39
Sted: Nannestad

Feriecacher

Legg inn av kjerstih » søn 17 jul 2011 22:00

Hvor lett er det egentlig å få godkjent en feriecache? Er det i orden om jeg legger ut en cache på andre siden av landet, hvor noen jeg kjenner (kanskje noen som ikke driver med geocaching selv, men forstår poenget og synes det er gøy) kan bytte ut loggen eller boksen når det trengs, og passer på cachen?

Jeg vil jo regne med at det går bra, men kreves det noen slags dokumentasjon eller kontaktinfo som viser at det er noen i nærheten som tar seg av cachen?

Når jeg har vært i utlandet har jeg flere ganger funnet slike cacher, på steder hvor kanskje ingen av de lokale driver med geocaching selv. For eksempel i Belize virket det som alle cachene jeg fant var feriecacher lagt ut av amerikanere og europeere. Ofte kom de lokale bort til oss og ga tydelig uttrykk for at de visste hva vi drev med, selv om de aldri hadde vært inne på geocaching.com selv. Noen tok også oppgaven sin svært alvorlig, som det var en skatt de voktet og aldri kunne avsløre for noen. De syntes også det var mye underholdning i å se turister lete rundt på feil steder :lol:
Jeg synes i alle fall dette er en helt grei måte å legge ut cacher på, og det er en fin måte å få flere cacher på steder hvor det ikke bor så mange geocachere.

Men hvordan er dette i Norge? cachene jeg legger ut være i nærheten av der jeg bor og der hvor jeg selv pleier å geocache ofte, eller holder det at jeg kan garantere at cachen vil bli tatt vare på? :)
Bilde

RoLeTuSi
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 32
Registrert: søn 12 sep 2010 20:53

Re: Feriecacher

Legg inn av RoLeTuSi » man 18 jul 2011 18:04

Jeg vet ikke hvordan reglene er, men jeg vet at det finnes cacher som andre enn utlegger passer på. Det er for eksempel ikke så lenge siden det ble spurt om noen kunne stikke innom en cache i Nordkap-området og foreta generelt vedlikehold der.

Her står det forresten litt om dette:
viewtopic.php?f=14&t=1515
Bilde

Brukeravatar
Makuta Teridax
Senior
Senior
Innlegg: 664
Registrert: man 18 aug 2008 21:35

Re: Feriecacher

Legg inn av Makuta Teridax » man 18 jul 2011 19:55

Retningslinjene http://support.groundspeak.com/index.ph ... =307#maint har et avsnitt om dette. Alle som skal legge ut feriecacher må lese det nøye:

Because of the effort required to maintain a geocache, we ask that you place physical caches in your usual caching area and not while on a vacation or business trip. It is best when you live within a manageable distance from the cache placements to allow for return visits. Geocaches placed during travel may not be published unless you are able to demonstrate an acceptable maintenance plan, which must allow for a quick response to reported problems. An acceptable maintenance plan might include the username of a local geocacher who will handle maintenance issues in your absence. Alternatively you might train a local person to maintain the cache. Document your maintenance plan in a Note to Reviewer on your cache page.

Groundspeak fraråder altså at man plasserer ut feriecacher. Hvis man likevel vil legge ut en feriecache, må man være sikker på at man kan ta vedlikeholdet eller gi skikkelig opplæring til den som skal ta vedlikeholdet. Mange lokale vedlikeholdspersoner vet nesten ingenting om hva cachevedlikehold går ut på.

Vedlikeholdsplanen må beskrives for oss i en reviewer note.
Geocaching.com Volunteer Cache Reviewer

Svar